Wilt u de luxe uitstraling van een sfeerhaard zonder het gedoe en de zorgen van een traditionele haard? En moet dat goed geïntegreerd worden in uw interieur? Dan moet u zeker eens kijken naar een cinewall tv-kast met sfeerhaard. Dit unieke meubelstuk kunt u precies volgens uw smaak laten maken en ontwerpen zodat het perfect bij uw huis past. Dit maakt het niet alleen een mooie toevoeging aan de woonkamer, maar het zorgt ook voor een duurzame en goedkope warmtebron.

Direct een adviseur spreken? Of langskomen in onze showroom? Bekijk hier de contact mogelijkheden van Sfeerhaarden.nl!

Tv-kast met een decoratieve elektrische openhaard

De combinatie van TV en haard, ook wel cinewall genoemd, creëert een gezellige omgeving waar u, uw familie en uw vrienden van kunnen genieten.

Het design van deze kasten kan enorm variëren, van modern en strak tot rustiek en traditioneel. Niet alleen de TV en de sfeerhaard maar ook ruimtes voor een gameconsole of andere items kunnen er aan worden toegevoegd. Daarnaast kunt u bij het type elektrische haard wat hiervoor wordt gebruikt de warmte instellen met een afstandsbediening.

Met alle denkbare opties is het toevoegen van een tv-meubel met sfeerhaard een mooie manier om uw woonkamer te verrijken en tegelijkertijd praktisch in te richten. Warmte, opbergruimte, de TV op de beste kijkhoogte, én een mooi meubelstuk: dit type kast is zeker het overwegen waard als investering in uw interieur.

Ontwerp opties

Bij het inrichten van een woonkamer is de tv-kast meestal het middelpunt. Een vaak gebruikte optie, zeker bij nieuwbouwwoningen, is een tv-meubel met een decoratieve elektrische (nep) open haard.

Er zijn een ongekend aantal vormgevingsmogelijkheden voor tv-kasten met sfeerhaarden. Denk hierbij aan een houten kast in traditionele stijl met mooi houtsnijwerk en details, of een strakke, moderne kast van metaal of glas voor een industriële chique sfeer.

Daarnaast zijn er tv-hoekkasten met ingebouwde open haarden die de ruimte maximaal benutten. Hoe je het ook wil hebben, “the sky is the limit”.

Voordelen van een haardkast of cinewall

Een voordeel van een open haardkast of cinewall zoals we dat tegenwoordig noemen is dat u bespaard op uw energierekening, omdat de centrale verwarming minder vaak aan hoeft. Een ander voordeel van een tv-meubel met sfeerhaard is waardevermeerdering voor uw woning.

Ook zorgen ze voor extra opbergruimte voor uiteraard de TV, maar ook voor de Xbox of Playstation, media-apparatuur, elektronica, boeken en andere items waardoor ze zeer functionele meubelstukken worden.

Hoe u de juiste TV-kast laat maken

Bij het laten ontwerpen van de juiste kast voor een tv met sfeerhaard moet u met een aantal zaken rekening houden. De eerste is maat. Het is belangrijk om de afmetingen van uw ruimte op te meten zodat de kast niet te lomp overkomt in de kamer. Meet verder de afmetingen van alles wat er in moet passen, zoals de TV, de gekozen elektrische kachel en de spelcomputer.

Denk ook na over de functionaliteit bij het kiezen van een tv-meubel met sfeerhaard. Gebruikt u hem voornamelijk voor opslag? Heeft u gemakkelijke toegang tot uw elektronica en kabels nodig?

U wilt tenslotte iets laten maken dat uw bestaande inrichting aanvult en tegelijkertijd extra (opberg)ruimte biedt voor de soundbar, afstandsbedieningen, kabels en andere items.

Voor een goed advies en deskundige installateurs kun u terecht bij Sfeerhaarden.nl!

Tips voor eigen montage en installatie

Zelf de montage en installatie van een tv-meubel met sfeerhaard verzorgen? Dan zijn hier enkele tips.

Zorg ervoor dat u over alle benodigde gereedschappen voor de klus beschikt. U heeft in ieder geval schroevendraaiers, een boormachine of hamer, een rolmaat en een waterpas nodig.

Zorg er bij het plaatsen van uw tv-meubel met sfeerhaard voor dat u een geschikte plek in huis kiest waar deze veilig en zonder risico’s kan worden geplaatst. Houd bovendien altijd rekening met de ventilatie voor zowel uw tv als uw openhaard i.v.m. oververhitting.

Gaten boren doe je zo nodig met de juiste ankers of pluggen. Dit garandeert dat je tv-kast stabiel en veilig blijft, zelfs nadat er zware voorwerpen op zijn gemonteerd.

Voors en tegens van een open haard kast

Er zijn enkele nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u in een open haardkast of cinewall investeert. Het eerste nadeel zijn de kosten; een dergelijk kast, zeker als hij op maat wordt gemaakt, is bijna altijd duurder dan gewone tv-kasten. Een ander nadeel kan de omvang zijn. Wilt u alles integreren dan kan hij vrij groot worden.

Het grote voordeel van een op maat gemaakte TV meubel of cinewall is dat alle elektriciteitskabels van zowel uw televisie als de inbouwhaard goed weggewerkt kunnen worden. En verder verberg je hiermee alle overige snoeren en wandcontactdozen.

Al met al heeft een tv-meubel met een sfeerhaard zowel voor- als nadelen. Weeg de opties zorgvuldig af en u kunt jarenlang genieten van de warmte en gezelligheid die dit stijlvolle meubelstuk in uw huis brengt.